پنج شنبه 6 ارديبهشت 1403
تاريخ:چهاردهم مهر 1400 ساعت 11:47
کد : 61061

تکرار سومی جهان با چاشنی اعتماد و جوانگرایی/رونمایی از نسل طلایی

رونمایی از نسل طلایی

رونمایی از نسل طلایی
تکرار سومی جهان با چاشنی اعتماد و جوانگرایی
کسب عنوان سومی کشتی آزاد ایران در رقابتهای جهانی نروژ هر چند تکرار عنوان جهانی سال ۲۰۱۹ قزاقستان با کادر فنی قبلی بود، اما تنوع مدالی و جوانگرایی تیم امسال بر شیرینی این موفقیت افزود.

به گزارش آبا به نقل از خبرنگار مهر، پرونده تیم ملی کشتی آزاد ایران در رقابتهای جهانی ۲۰۲۱ نروژ در حالی با کسب ۳ مدال طلا، ۳ مدال نقره و یک مدال برنز و ایستادن بر سکوی سوم جهان بسته شد که کشتی آزاد چندی پیش با نفراتی کمتر و متفاوت‌تر نتوانست در بازی‌های المپیک نمره قبولی بگیرد.

روند تغییرات اساسی تیم ملی کشتی آزاد کشورمان بلافاصله بعد از المپیک توکیو با برکناری غلامرضا محمدی و همکارانش آغاز شد. تغییراتی که سکان هدایت را به پژمان درستکار و کادر فنی متحول شده‌اش سپرد تا شاید کسب نتایج مطلوب در رقابتهای جهانی، کمی از تلخی نتایج ضعیف در المپیک را بکاهد.

پژمان درستکار در شرایطی به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی آزاد ایران جایگزین غلامرضا محمدی شد که اهالی کشتی واکنش‌های متفاوتی را نسبت به این موضوع نشان دادند. بسیاری از پیشکسوتان این تغییر را هندوانه‌ای در بسته خواندند که تبعات آن در رقابتهای جهانی مشخص می‌شد. به هر حال مسابقات جهانی هم با درخشش اکثر آزادکاران اعزامی به نروژ همراه بود و مهر تأییدی بر نخستین کارنامه پژمان درستکار و همکارانش در کادر فنی زد.

نسل طلایی کشتی خوش درخشید

یکی از نکات قابل توجه در سیاست گذاری درستکار که با ریسک بالایی همراه بود، اعتماد صددرصدی او به جوانان و قرار دادن آنها در ترکیب تیم ملی بزرگسالان برای حضور در جهانی بود. اقدامی که در نهایت به ثمر نشست و نشان داد این جوانان می‌توانند به زودی به عنوان نسل جدید قهرمانان با تجربه و عنواندار در سال‌های آتی برای کشتی ایران افتخار آفرینی کنند.

جوانانی مثل علیرضا سرلک، رحمان عموزاد، امیرمحمد یزدانی، عرفان الهی و محمد نخودی که انصافاً نشان دادند حرف‌های زیادی برای گفتن در سال‌های آتی دارند و می‌توانند پاسخ اعتماد کادر فنی را با کسب مدال بدهند. سرلک خیلی باانگیزه و باجسارت کشتی گرفت و در فینال هم تا آخرین لحظه جنگید و پا پس نکشید. امیرمحمد یزدانی هم در فینال اسیر تجربه حریف روس شد که البته این میدان می‌تواند در ۲۱ سالگی برای او تجربه خوبی باشد. محمد نخودی هم در کنار طلای جوانان جهان که چندی پیش به چنگ آورد، توانست در ۲۰ سالگی به مدال نقره بزرگسالان برسد. او بسیار خوب مبارزه کرد، اما در فینال به حریف کهنه کار و کشتی بلدی بنام جردن باروز رسید و هر چه زد به در بسته خورد. عرفان الهی ۱۹ ساله هم بسیار جسور کشتی گرفت و نشان داد آینده متعلق به او و سایر جوانان هم‌قطار اوست.

کارنامه قبول مدال‌آوران باتجربه

مسابقات جهانی نروژ یک اتفاق جالب و غرور آفرین هم برای کشتی ایران رقم زد و مجالی شد برای انتقام گیری حسن یزدانی از دیوید تیلور آمریکایی که سه بار مغلوب او شده بود. حسن یزدانی در نروژ با اقتداری مثال زدنی انتقام شکست المپیک توکیو را از تیلور گرفت و نشان داد اگر با تاکتیک و نقشه خودش به میدان برود هیچ حریفی جلودار او نیست. کامران قاسم پور هم در نخستین میدان جهانی خود در رده بزرگسالان توانست سرانجام از زیر سایه سنگین حسن یزدانی خارج شود و با اقتدار در یک وزن بالاتر به عنوان قهرمانی جهان برسد. سودی دیگر میدان هم امیرحسین زارع در سنگین وزن توانست با کسب مدال طلای قهرمانی جهان، یک مدال ارزشمند دیگر را در کنار مدال برنز المپیک توکیو خود قرار دهد تا بتواند به عنوان مدعی جوان سنگین وزن جهان برای رقبای خود خط و نشان بکشد. اما مجتبی گلیج به رغم کسب مدال برنز در جهانی نروژ چندان شادمان و باانرژی نبود چراکه او می‌توانست یک پای فینال باشد اما در ثانیه‌های پایانی مبارزه نیمه نهایی مغلوب حریف باتجربه آمریکایی خود شد. مطمئناً اگر این اتفاق برای او نیفتاده بود، گلیج هم می‌توانست شانس خود را برای کسب مدال طلای چهارم ایران در جهانی محک بزند اما تقدیر برای او مدال برنز را کنار گذاشته بود.

میدان دادن به مربیان جوان

البته بحث جوانگرایی در ترکیب تیم ملی کشتی آزاد با میانگین سنی ۲۲ سال فقط منتهی به کشتی‌گیران نبود و درستکار با انتقال مربیان جوان تیم‌های پایه به کادر فنی تیم بزرگسالان، ریسک دیگری انجام داد. درستکار در جهانی نروژ ترجیح داد در کنار مصطفی میرعمادیان باتجربه و میدان‌دیده، چهار مربی جوان دیگر مثل احسان امینی، بهنام احسان پور، مصطفی آقاجانی و اباذر اسلامی هم سود ببرد. تصمیمی که این هم مثل جوانگرایی تیمش جواب داد و با اقبال در مسابقات جهانی روبرو شد.

مسئولیت پژمان سخت‌تر شد

کشتی آزاد ایران در دوره قبلی و در مسابقات جهانی ۲۰۱۹ قزاقستان با هدایت غلامرضا محمدی صاحب یک مدال طلا، یک نقره، ۲ برنز و عنوان سومی جهان شده بود، اما طبیعتاً تکرار عنوان سومی با کسب ۳ طلا، ۳ نقره و یک برنز توسط شاگردان پژمان درستکار شیرینی بیشتری داشت و شروع خوبی برای کشتی ایران در مسیر المپیک ۲۰۲۴ پاریس تلقی شد. بی تردید با پایان رقابتهای جهانی ۲۰۲۱ نروژ، کار تیم کشتی آزاد با سرمربیگری درستکار و همکارانش، تازه شروع شده و این تیم باید بزودی خودش را برای حضور در بازی‌های آسیایی و میادین مهم پیش رو مهیا کند.

http://www.abai.ir/News/1/61061
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



 
وزارت ورزش و جوانان

فراکسیون ورزش مجلس

فدراسیون های داخلی

کنفدراسیون های آسیایی

فدراسیون های جهانی

کمیته ملی المپیک

اداره کل تربیت بدنی استان ها

هیات های ورزشی

انجمن های ورزشی

سازمان های ورزشی

تیم های ورزشی