دو شنبه 10 ارديبهشت 1403
درباره برترین گل‌زنان فوتبال مرد جهان

پیشتازی ایران با آقای گلی علی دایی

پیشتازی ایران با آقای گلی علی دایی
درباره برترین گل‌زنان فوتبال مرد جهان
بیشترین گل‌زده در مسابقات ملی فوتبال جهان را علی دایی با ۱۰۹ گل از ایران به ثبت رسانده‌ و عنوان آقای گلی را از آن خود کرده‌است. وی در حالی این افتخار را یدک می‌کشد که کریستیانو رونالدو به شدت به رقیب خود نزدیک می‌شود و بعید نیست تا چندی دیگر او به این عنوان دست یابد.
به گزارش آبا و به نقل از ایرنا؛ آقای گل به فردی خطاب می‌شود که در مسابقه‌های تیمش، بیش‌ترین گل زده را در میان دیگر بازیکنان تمامی تیم‌های شرکت‌کننده داشته باشد. این اصطلاح اگرچه بیشتر در مسابقات فوتبال استفاده می‌شود اما در دیگر رشته های ورزشی نیز اصطلاح آقای گل به گوش می رسد.
در حال حاضر علی دایی عنوان آقای گلی جهان را در دست دارد و کریستیانو رونالدو با عطش فراوان در پی تصاحب این رکورد ماندگار و جهانی برای خود است. چنانکه در شهریور امسال و پس از پیروزی پرتغال در مقدماتی یورو ۲۰۲۰ با لیتوانی رونالدو موفق شد در این بازی ۴ گل از ۵ گل تیمش را به ثمر برساند و رکورد گل های ملی اش را به عدد ۹۳ برساند. این مهاجم پرتغالی هم اکنون با علی دایی با ۱۰۹ گل زده، ۱۴ گل فاصله دارد. لیونل مسی با ۶۸ گل ملی، فاصله زیادی با رقبای خود دارد. نیمار دا سیلوا سانتوس جونیور با به ثمر رساندن ۶۰ گل و داشتن ۲۷ سال به نظر می‌رسد، می‌تواند به رکورد رقیبان خود دست یابد.
در این راستا توئیتر فدراسیون جهانی فوتبال(فیفا) به مناسبت نزدیک شدن رونالدو به رکورد علی دایی نوشت: رونالدو متولد مادیرا است یا کره مریخ؟ او در ۲۷ بازی اخیر تیم ملی پرتغال ۳۲ گل به ثمر رسانده است. اکنون ۹۳ گله شد و به عنوان دومین گلزن برتر تاریخ شناخته می شود. او می تواند به باشگاه ۱۰۰ تایی ها ملحق شود؟ او می تواند رکورد علی دایی با ۱۰۹ گل بشکند؟

علی دایی پس از این اتفاق در گفت وگو با ایرنا به این توییت فیفا این گونه واکنش نشان داد: رکورد برای زدن است؛ روزی من این کار را انجام دادم و روزی دیگر بازیکنی دیگر رکورد گل‌های ملی من را خواهد زد؛ موضوع خاص یا بزرگی نیست.
وی همچنین در پاسخ خبرنگار ایرنا مبنی بر ناراحتی از این رکوردشکنی احتمالی اظهار داشت: چرا باید ناراحت شوم. رونالدو بازیکن بزرگی است که افتخارات زیادی را در دنیای فوتبال به دست آورده است و همین الان نیز در بهترین سطح آمادگی به سر می‌برد.
پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا همزمان با یکم دسامبر سالروز تولد سالواتوره اسکیلاچی برترین گلزن جام جهانی ۱۹۹۰ میلادی به بررسی کمی و کیفی آقای گل‌های جهان در تمام ادوار تاریخ فوتبال پرداخته است. اسکیلاچی که از ۱۹۹۰ میلادی عضو تیم ملی فوتبال ایتالیا بوده در ۱۶ بازی ملی حضور داشته و در بازی‌های ملی‌اش ۷ گل به ثمر رساند.او در جام جهانی فوتبال ۱۹۹۰ روی هم رفته در هفت بازی ۶ گل زد و در سکوی نخست برترین گلزنان این جام جای گرفت. وی همچنین توپ طلای برترین بازیکن جام را نیز بدست آورد.سالواتوره اسکیلاچی آخرین بازی ملی خود را در ۱۹۹۱ میلادی انجام داد
اسکیلاچی پس از به ثمر رساندن گل پیروزی بخش ایتالیا در جام جهانی ۱۹۹۰

۱.علی دایی ۱۰۹ گل در ۱۴۹ بازی
علی دایی در ۱۳۴۸ خورشیدی در اردبیل و درمحله خیرال متولد شد و در ۱۳۶۶ خورشیدی در رشته مهندسی عمران در دانشگاه شریف پذیرفته شد اما به دلیل بازی فوتبال در گزینش ورود به دانشگاه رد شد. همان سال در رشته مهندسی کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب هم قبول شد و ۲ ترم هم به دانشگاه رفت اما در ۱۳۶۷ خورشیدی دوباره در کنکور شرکت کرد و این‌بار بدون آن که گزینش گریبانگیرش شود در رشته مهندسی متالورژی دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد و لیسانس خود را بهمن ۱۳۷۱ خورشیدی از همان دانشگاه دریافت کرد. او تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد تربیت بدنی دانشگاه آزاد ادامه داد.
علی دایی علاوه بر فوتبال در تجارت نیز موفق بوده‌است و گرداننده چندین شرکت بزرگ، چند فروشگاه، کارخانه تولیدی پوشاک ورزشی است. علی دایی در زادگاهش (اردبیل) یک مدرسه در مقطع متوسطه (هنرستان کار و دانش) به نام ابوالفضل دایی (پدرش) ساخت و از خیران مدرسه ساز اردبیل نیز به شمار می رود.
دایی بهترین گلزن تیم ملی و یکی از بهترین مهاجمان تاریخ جام ملت‌های آسیا محسوب می‌شود که در دوران حرفه‌ای فوتبال خود با زدن ۱۰۹ گل در ۱۴۹ بازی ملی، رکورد بیشترین گل زده در بازی‌های ملی فوتبال مردان جهان را به‌دست‌آورد.
علی دایی، فوتبال خود را از استقلال اردبیل آغاز کرد. او پس از قبولی در دانشگاه صنعتی شریف و اقامت در تهران به تیم تاکسیرانی تهران پیوست. دایی پس از آن، چهار سال در تیم بانک تجارت در مسابقات لیگ تهران به میدان رفت و از آنجا بود که مورد توجه مربیان وقت تیم‌های فوتبال قرار گرفت و برای نخستین بار به تیم ملی دعوت شد. دایی پس از آن به تیم پرسپولیس تهران پیوست و دوران فوتبال حرفه‌ای خود را با بازی در جام آزادگان آغاز کرد. علی دایی پس از محسن صفایی فراهانی به عنوان دومین ایرانی عضو کمیته فنی فیفا به‌شمار می‌رود.
علی دایی در ۱۹۹۸ میلادی به تیم بایرن مونیخ آلمان پیوست. وی که پیراهن شماره ۲۴ بایرن‌مونیخ را بر تن داشت در ۲۳ مسابقه برای این تیم در بوندس‌لیگا به میدان رفت و به همراه این تیم به قهرمانی این رقابت‌ها دست یافت.
علی دایی با لباس بایرن مونیخ؛ پرطرفدارترین تیم باشگاهی آلمان
علی دایی باوجود بازی‌های خوب در دوران جوانی در سال‌های پایانی و به خصوص در بازی‌های جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶ مورد انتقاد برخی از کارشناسان فوتبال، طرفداران و مطبوعات قرار گرفت. پافشاری برانکو ایوانکوویچ در استفاده مداوم از وی در تیم ملی از محبوبیت وی کاست. اما پس از چندی، موفقیت وی در باشگاه سایپا و قهرمانی او به عنوان بازیکن و سرمربی در لیگ برتر باعث شد تا دوباره توجه همگان را به خود جلب کند.

۲.کریستیانو رونالدو ۹۸ گل در۱۶۲ بازی
کریستیانو رونالدو دوس سانتوس آویرو کوچک‌ترین فرزند خوزه دینیس آویرو و ماریا دولورس دوس سانتوس آویرو است. او برادری به‌نام هوگو و ۲ خواهر به‌نام‌های آلما و لیلیانا کاتیا دارد. پدرش نام رونالدو را از روی نام رییسجمهوری آمریکا انتخاب کرد. پدر رونالدو به دلیل بیماری کبد ناشی از اعتیاد به الکل در سپتامبر ۲۰۰۵ میلادی و زمانی که رونالدو ۲۰ سال داشت، درگذشت. رونالدو اعلام کرده که الکل نمی‌نوشد و خبر روزنامه دیلی میرور مبنی بر مصرف زیاد الکل در هنگام بهبودی مصدومیتش در ژوئیه ۲۰۰۸میلادی افترا بوده‌است.؟
رونالدو برای نخستین‌بار در هشت‌سالگی برای آندورینها توپ‌زد؛ باشگاهی که پدرش مدیر تدارکات آن بوده‌است. در ۱۹۹۵میلادی در ۱۰ سالگی به باشگاه ناسیونال مادیرا پیوست و موفق به کسب عنوان قهرمانی لیگ جوانان شد. پس از آن با اسپورتینگ لیسبون قرارداد امضا کرد.
رونالدو در فصل ۲۰۰۴–۲۰۰۳ با مبلغ ۱۲ میلیون پوند به منچستر یونایتد پیوست. او نخستین بازیکن فوتبال پرتغالی این باشگاه بود. او قصد داشت در منچستر پیراهن شماره ۲۸ را بپوشد اما الکس فرگوسن درخواست او را نپذیرفت و گفت: تو باید پیراهن شماره ۷ را بپوشی که پیش از این، بازیکنان افسانه‌ای باشگاه از جمله جورج بست، برایان رابسون، اریک کانتونا و دیوید بکهام آن را می‌پوشیدند و این برای تو یک افتخار است.
او در ۲۰۰۹ میلادی با انتقال ۸۵ میلیون پوندی‌اش (۹۴ میلیون یورو، ۱۳۱.۶ میلیون دلار) از منچستر یونایتد به رئال مادرید به گران‌ترین بازیکن تاریخ فوتبال جهان تبدیل شد. رکوردی که برپایه گزارش‌های منتشرشده با انتقال ۱۰۰ میلیون یورویی گرت بیل از تاتنهام به رئال مادرید در ۲۰۱۳ میلادی شکسته شد. با حقوق سالیانه ۲۱ میلیون یورو پس از لیونل مسی و نِیمار، دارای بالاترین درآمد در میان بازیکنان فوتبال جهان است. در حال حاضر، برخی وی را بهترین بازیکن فوتبال در جهان و یکی از بهترین بازیکنان تاریخ فوتبال می‌دانند.
مجسمه رونالدو در زادگاهش مادیرا با استایل خاص وی.
رونالدو آمیزه‌ای از سرعت، قدرت بدنی، شوت‌های پر قدرت، تکنیک و حرکات نمایشی است، او یکی از سریع ترین بازیکنان جهان و رکورددار بلندترین پرش در میان بازیکنان فوتبال جهان است. دریافت پنج توپ طلا از جمله افتخارات او به شمار می رود. او همچنین در گفت وگویی که با فاکس اسپورت آرژانتین داشت فاش کرد که از ۱۱ سالگی به این نتیجه رسیده که یک سروگردن از دیگران بالاتر است و در آن زمان شک نداشته که با بازیکنان هم رده‌اش متفاوت است و تاکنون بر این اعتقاد مانده‌است.

۳.فرانس پوشکاش ۸۴ گل در ۸۹ بازی
فرانس پوشکاش بازیکن و مربی مجارستانی است که فدراسیون بین‌المللی تاریخ و آمار فوتبال، او را به عنوان بهترین گلزن قرن بیستم انتخاب کرد. او همچنین از طرف مجله ورلد ساکر به عنوان یکی از بزرگ‌ترین بازیکنان تاریخ فوتبال، انتخاب شده‌است.
پدر پوشکاش، بازیکن حرفه ای فوتبال و مربی باشگاه کیش‌پشت بود و علاقه‌مندی به فوتبال را به فرزندش نیز منتقل کرد. پوشکاش در ۱۶ سالگی به این باشگاه پیوست و در جایگاه مهاجم به بازی پرداخت. ۲ سال پس از آن پوشکاش نخستین بازی ملی‌اش را در ۲۰ اوت ۱۹۴۵ میلادی برابر اتریش برگزار و با به ثمر رساندن یک گل نقش مؤثری در پیروزی ۵ بر ۲ مقابل اتریش ایفا کرد.
در تاریخ فوتبال، او را با توانایی در مهار توپ، چابکی و قدرتی که می‌توانست در زمین بازی کند، می‌شناسند. پوشکاش با تسیبور، کوچیش، بوژیک، هیدگ کوتی و دیگر بازیکنان، تیمی شکست ناپذیر به نام تیم طلایی تشکیل داده بودند. میان سال های ‌۱۹۵۰–۱۹۵۶ آنها موفق شدند در بازی های ملی و رسمی با ۴۳ برد، ۷ تساوی و ۱ باخت، موفقیت چشمگیری را در دیدارهای ملی به خود اختصاص دهند. پوشکاش در مجموع در ۸۴ بازی ملی، توانست ۸۹گل به ثمر برساند.
مجسمه پوشکاش-در اُبودا، بوداپست. الهام گرفته از عکسی در مادرید که بازیکن اسطوره ای تیم طلایی با کت و شلوار برای کودکان در خیابان روپایی می‌زند.
۴.کونیشیگه کاماموتو ۸۰ گل در ۸۴ بازی
کونیشیگه کاماموتو بازیکن فوتبال تیم ملی ژاپن است که در ۳ مارس ۱۹۶۴ میلادی نخستین بازی ملی‌اش را انجام داد. او در ۸۴ بازی ملی حضور داشت و آخرین بازی ملی خود را در ۱۵ ژوئن ۱۹۷۷ میلادی انجام داد. کونیشیگه کاماموتو در بازی‌های ملی‌ خود ۸۴ گل به ثمر رساند و هم اکنون در رتبه چهارم آقای گلی جهان قرار دارد.

۵.گادفری چیتالو ۷۹ گل در ۱۱۱ بازی
گادفری چیتالو متولد ۲۲ اکتبر ۱۹۴۷ میلادی و بازیکن تیم ملی زامبیا است که با ۷۹ گل زده همچنان رتبه پنجم آقای گلی را در اختیار خود دارد. چیتالو در ۲۷ آوریل ۱۹۹۳ میلادی در لیبرویل و در ۴۵ سالگی در گذشت.

۶.حسین سعید ۷۸ گل در۱۳۷ بازی
حسین سعید متولد ۲۱ ژانویه ۱۹۵۸ میلادی است که برترین گلزن تیم ملی عراق و ششمین گلزن تمام ادوار مسابقات ملی فوتبال به شمار می آید. وی ۶۱ سال سن دارد و با ۷۸ گل زده در طول ۱۳۷ بازی این عنوان را از آن خود کرده است. سعید در تمام دوران بازیگری خود ۷۶۵ بازی برای تیم ملی عراق انجام داده و موفق به ثمر رساندن ۶۸۵ گل شده و میانگین هر بازی ۰.۸۹ گل را در این دوران برای خود ثبت کرده است.

۷.پله ۷۷ گل در ۹۲ بازی
ادسون آرانتس دو ناسیمیونتو ملقب به پله Pelé از جمله معروف ترین بازیکنان برزیلی تاریخ به شمار می آید که محبوبیتی شگرف در میان ایرانیان دارد. پله در دوران بازیکنی خود به همراه تیم ملی برزیل، سه جام جهانی را کسب کرد و رکوردهای بسیاری از جمله سومین بازیکنی که ۱۰۰۰ گل به ثمر رساند را شکست.
او همچنین به عنوان بزرگ‌ترین و بهترین بازیکن تاریخ جهان فوتبال شناخته می‌شود و نکته جالب دیگر درباره وی این است که در تمام دورانی که فوتبال بازی می کرد، موفق به بردن توپ طلا نشده بود! در حالی که توپ طلا از ۱۹۵۶ میلادی اهدا می شد(یعنی نخستین سال بازی او در تیم سانتوس). او همچنین نخستین گلزن برتر جهان در همه میدان‌ها با ۱۴۸۴ گل در میان سال‌های ۱۹۵۶ تا۱۹۷۷ میلادی است و بعد از آن گرد مولر از آلمان در رده دوم با۱۲۲۹ گل نامیده می شود.

مجله فرانس فوتبال در ۱۹۹۹میلادی در رای‌گیری از برندگان توپ طلا تا آن سال، پله را با ۱۷ رای به عنوان برترین بازیکن سده ۲۰ فوتبال انتخاب کرد، وی همچنین از طرف کمیته بین المللی المپیک برترین ورزشکار قرن ۲۰ شناخته شد.
وی فوتبال را از ۱۹۵۰ میلادی و ۱۰ سالگی شروع کرد و خیلی زود در ۱۹۵۸ میلادی با اینکه ۱۸ سال بیشتر نداشت در جام جهانی سوئد جوان ترین بازیکن برزیلی شناخته شد و همچنین توانست با گلزنی به افتخارات خویش بیفزاید. او ضمن مهارت بازی به عنوان هافبک یا مهاجم، مهارت کامل بازی با هر ۲ پا را داشت. تمام‌کننده‌ای قهار بود، دریبل‌زنی بی‌نظیر و پاسوری به یاد ماندنی. او حتی به عنوان یک فوروارد، تکل‌زن قهاری نیز بود. سرعت، قدرت و دقت شوت او از معروف‌ترین ویژگی‌های، وی به شمار می رود.
او در دوران حرفه‌ای خود در چهار جام جهانی بازی کرد و موفق به کسب ۳ جام جهانی (۱۹۶۲، ۱۹۵۸ و ۱۹۷۰) شد. در جام‌جهانی ۱۹۵۸ سوئد او با ۱۷ سال سن، جوانترین بازیکن برزیل بود و موفق شد با گلزنی در فینال، برزیل را قهرمان جهان کند. در جام جهانی ۱۹۶۲ در دومین بازی برزیل برابر چکسلواکی مصدوم شد و نتوانست برزیل را در دیدارهای بعدی همراهی کند. در جام جهانی ۱۹۶۶ نیز مصدومیتش باعث شد تا تنها در ۲ بازی برای برزیل بازی کند و برزیل این بار در همان مرحله گروهی حذف شد اما در جام جهانی ۱۹۷۰ میلادی با قدرت به فوتبال بازگشت و با گلزنی در فینال برابر ایتالیا علاوه بر کسب جام قهرمانی یکی از معدود بازیکنانی شد که در ۲ فینال جام جهانی گلزنی کرده‌اند. او موفق شد در چهار دوره پیاپی جام جهانی گلزنی کند.
پله بعد از پیروزی برزیل در فینال جام جهانی ۱۹۵۸ میلادی و در ۱۷ سالگی برجام بوسه و اشک شوق ریخت.

http://www.abai.ir/News/1/60675
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



 
وزارت ورزش و جوانان

فراکسیون ورزش مجلس

فدراسیون های داخلی

کنفدراسیون های آسیایی

فدراسیون های جهانی

کمیته ملی المپیک

اداره کل تربیت بدنی استان ها

هیات های ورزشی

انجمن های ورزشی

سازمان های ورزشی

تیم های ورزشی