پنج شنبه 13 ارديبهشت 1403

اثر فعالیت‌های روزانه شدید

اثر فعالیت‌های روزانه شدید
بر کاهش خطر ابتلا به سرطان
به گزارش پایگاه خبری آبا به نقل از ایسنا بر اساس یافته‌های جدید، به کمک فعالیت‌های روزانه شدید می‌توانیم خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهیم.

بسیاری از مردم می‌دانند که ورزش خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها از جمله کبد، ریه، سینه و کلیه را کاهش می‌دهد اما ورزش ساختاریافته وقت‌گیر است، به تعهد قابل‌توجهی نیاز دارد و اغلب هزینه‌های مالی یا رفت‌وآمد به باشگاه را در پی دارد و امکان تحقق این موارد می‌تواند آن را برای بیشتر بزرگسالان غیر ممکن و دور از دسترس کند.

تحقیقات بسیار کمی در مورد پتانسیل فعالیت بدنی جزئی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان وجود دارد. فعالیت‌های جزئی می‌تواند شامل پیاده‌روی، فعالیت‌های مربوط به کارهای خانه به‌عنوان بخشی از کارهای روزمره باشد. به این ترتیب، چنین فعالیت‌هایی به تعهد زمانی بیشتر، تجهیزات ویژه یا هیچ ترتیبات عملی خاصی نیاز ندارند.

تحقیقق جدیدی به سرپرستی امانوئل استاماتاکیس، استاد فعالیت بدنی، سبک زندگی و سلامت جمعیت و متیو احمدی، پژوهشگر فوق دکتری، دانشگاه سیدنی استرالیا، پتانسیل سلامتی دوره‌های کوتاه فعالیت‌های بدنی شدید که در زندگی روزمره گنجانده شده را بررسی کرده است. این فعالیت‌ها می‌تواند پیاده‌روی کوتاه و با سرعت برای رسیدن به ایستگاه اتوبوس یا تراموا، بالا رفتن از پله‌ها، خریدهای سنگین، انجام کارهای خانه یا بازی پرانرژی با کودکان باشد.

تحقیق کنونی شامل ۲۲هزار و ۳۹۸ شرکت‌کننده در بانک زیستی بریتانیا بود که پیش از این هرگز سابقه ابتلا به سرطان نداشتند و هیچ ورزش ساختاری در اوقات فراغت خود انجام نمی‌دادند. حدود ۵۵ درصد از شرکت‌کنندگان زن با میانگین سنی ۶۲ سال بودند. شرکت‌کنندگان به‌مدت یک هفته از ردیاب‌های فعالیت که روی مچ دست بسته می‌شد، استفاده می‌کردند. چنین ردیاب‌هایی سطوح فعالیت را به‌طور مداوم و با جزئیات دقیق در طول روز کنترل می‌کنند و به ما امکان محاسبه میزان سختی و مدت دقیق حرکت افراد را می‌دهند.

سپس فعالیت و سایر اطلاعات شرکت‌کنندگان با ثبت‌های سرطان آینده و سایر پرونده‌های سلامت مرتبط با سرطان برای ۶.۷ سال آینده بررسی شد. به این معنی که می‌توانیم خطر کلی سرطان را با سطوح مختلف آنچه که «سبک زندگی فعالیت بدنی متناوب و شدید» می‌نامیم، یعنی دوره‌های جزئی فعالیت در زندگی روزمره، برآورد کنیم.

محققان همچنین گروهی متشکل از ۱۳ منطقه سرطان در بدن را با پیوندهای ثابت‌تری با ورزش، مانند سرطان‌های سینه، ریه، کبد و روده به‌طور جداگانه تجزیه ‌و تحلیل کردند. تجزیه و تحلیل‌های آنان عوامل دیگر تأثیرگذار بر خطر سرطان مانند سن، سیگار کشیدن، رژیم غذایی و عادات نوشیدن الکل را نیز در نظر گرفت.

http://www.abai.ir/News/1/71982
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



 
وزارت ورزش و جوانان

فراکسیون ورزش مجلس

فدراسیون های داخلی

کنفدراسیون های آسیایی

فدراسیون های جهانی

کمیته ملی المپیک

اداره کل تربیت بدنی استان ها

هیات های ورزشی

انجمن های ورزشی

سازمان های ورزشی

تیم های ورزشی